fredag 19. juli 2013

Brodering av nordlandsbunad

Eg hadd jo bestemt meg for at eg sku sjøl broder bunad til min datters konfirmasjon. Vi har jo bare en datter og eg lik jo godt alt mulig slags håndarbeid.  Gikk broderingskurs hos Husfliden for ett par år sia, men det va no egentlig mest bærre førr å mest motet. Syns ikke at kurslederen der va nå særlig flenk til å inspirere, greit nok at vi lærte å sy de fleste blomstene og bladene, men ho gav meg ikke den rette gleden til å sy.  Men med god hjelp av ett par damer som eg kjenn, og som e flenk tel å broder bunad, så kom eg meg no over kneika og sett igang med brodering førr fullt på nyåret 2013.

Det vart nån avspaseringsdaga og helge som vart bruka tel brodering, men eg kom no i mål. Den 12. mai va eg ferdig med bunaden, leverte den til montering den 13. mai og vi henta den ferdig montert den 31.mai. Konfirmasjonsdagen va den 2. juni.

Syntes no sjøl at bunaden ble fin. Dattera vårres va no veldig flott på den store dagen og eg va stolt over det arbeidet eg ha lagt ned. Faktisk så syns eg no at det va så artig at eg ha bestemt meg førr å broder en tel meg sjøl og. Ska ikke ha sånn tidspress på den, sistemann e konfirmant om 3 år, har vel som mål å va ferdig tel da.  Ha no ikke kjøpt broderipakken ennå, kun sjal og forkle.


Det e ikke så lite arbeid som ligg bak broderinga. Som minstemann sa en dag, eg gler meg tel du e ferdig med broderinga, førr da e du kanskje ikke så sur. Eg va vel ikke like glad i å bli forstyrra når eg endelig hadd tid tel å sett meg ned førr å broder. Det va nok det som va den største forskjellen, med ei strekking så kan du strekk ett par maske og så hiv strekkinga fra deg vess det skjer nåkka, med bunadsbroderinga så mått eg få sett litt i fred når eg sku broder.Ingen kommentarer: