tirsdag 18. mars 2014

Votter, votter og enda litt mer votter

Jeg er nå litt sånn at når jeg først lager noe så lager jeg gjerne flere ting av samme sort. Disse vottene begynte jeg å lage fordi Ingrid stakk av med mine gamle votter som jeg hadde laget for ett par år siden. Jeg har nå ikke noe mønster på disse vottene, veien blir liksom til mens man går. Men denne gangen har jeg nå knotet ned noen opplysninger så kanskje jeg lager meg et mønster på disse, de er veldig fine til å bruke opp restegarn, man kan ha så mange farger man bare vil, bare en orker å feste alle trådene da.Jeg har nå også laget endel votter i fritidsgarn som jeg tover.  Etterpå så pynter jeg de med nålefilting, Dette er også en vottemønster som jeg selv har laget, de passer med min strikkefasthet og min vaskemaskin, slik at de stort sett blir tovet slik jeg vil ha de når de kommer ut etter en omgang med grønnsåpe.  Men min maskin tover så godt (har 1600 omdreininger) at det kreves litt rå kraft og endel strekking for å få de i den fasongen jeg ønsker mens de er våte.  Da hjelper det godt å ha en mann med nokså store hender, han "blokker" de ut, så former jeg de i fasong og så er det passe til en damehånd når de har tørket.

Jeg er nå også glad i å bruke opp rester.  Da blir gjerne vottene seende slik ut:Dette blir nå votter til meg og min datter.

1 kommentar:

Strikkekløe sa...

Hei
Er det mulig å få kjøpt mønsteret til de vottene høyere oppe her. Hvit og med 2 lilla fager i blomsten. De er så nydelig.