onsdag 28. desember 2011

Sitteunderlag

Laget nå endel sitteunderlag i sommer, fin måte å få brukt opp rester av garn på.  Det vil si, måtte jo kjøpe endel nytt også, hadde jo ikke alt det ensfarga garnet som skulle til, men restene av forskjellige innfargingsnummer av fritidsgarn går det fint ann å bruke i slike sitteunderlag.

Jeg legger opp 80 masker på pinne nr. 6.  Bruker som regel fritidsgarn, men har også brukt f.eks Heilo, men da legger jeg det dobbelt. Strikker til jeg syns det er passe stort, husker aldri fra gang til gang hvor mange riller det skal være, men er en tilhenger av runde tall så det blir nok 50 eller 55 eller 60 riller, litt etter hvor stort jeg vil ha det.

Så putter jeg det i vaskemaskina for toving.  Jeg tover alltid flere ting samtidig, har ei god vaskemaskin med 1600 omdreininger så det tover godt.  Bruker å tove på 40 grader med en dæsj flytende grønnsåpe på vanlig vaskeprogram.

 

 Så kommer det morsomme, nålefiltingen. Og for de som kjenner oss, så er det vel lett å se at ett par ble brukt til bursdagsgave til nær familie, ellers så ble nå noen solgt og en julegave også.1 kommentar:

Anonym sa...

Flotte ting du har laget! MVH Tinemor T